За сигнала, подаден от адвоката му Константин Симеонов, съобщи самият Цветан Василев

...
За сигнала, подаден от адвоката му Константин Симеонов, съобщи самият Цветан Василев
Коментари Харесай

Цветан Василев подаде сигнал в прокуратурата срещу Иван Гешев заради внушения по негов адрес

За сигнала, подаден от юриста му Константин Симеонов, съобщи самият Цветан Василев в своя.  " Считам, че има задоволително данни да бъде осъществена инспекция и да бъде формирано досъдебно произвеждане по отношение на вероятно осъществено длъжностно закононарушение ", показва Василев в обявата. 

Потвърждение за сигнала даде през днешния ден на конференция ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която уточни, че той е изпратен по подготвеност на Софийската градска прокуратура, защото е против магистрат. По-късно от държавното обвиняване потвърдиха за Българска телеграфна агенция, че е разпределен на прокурор от СГП. 

От Софийската градска прокуратура допълват, че следва прокурорът, на който е разпределен сигналът, да реши дали ще назначи инспекция, като следователно срокът за нейното осъществяване е три месеца, а след нея прокурорът разполага с месец, с цел да реши има ли данни за формиране на досъдебно произвеждане по случая.

Василев е обвиняем с още няколко души за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), като делото продължава към този момент няколко години. Предни дни основният прокурор удостовери, че по отношение на Цветан Василев е издадена нова заповед за арест.

" Въз основа на нея той е включен в Шенгенската осведомителна система и е поискано интернационално търсене по други досъдебни производства, разнообразни от делото КТБ, за което, напомням, той е обвиняем, само че се укрива в страна като Сърбия. За което е ясно, че се укрива благодарение на съветската страна, ясно ми е, че зад това стои зловредното съветско въздействие. Ясно ми е също това, че той заплаща на американски лобисти за компрометиране на прокуратурата и освен това ", разгласи тогава Гешев.

През август Интерпол спря издирването с алена бюлетина на Василев. Решението бе взето, откакто Василев изиска организацията да преразгледа случая му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР